website door marbes-IT

marbes galerij


Fibonacci blijft inspireren
Fibonacci days:

Dit artistiek project - door galerij marbes georganiseerd - start met een exposé over Euclides en Fibonacci (*) en andere denkers en kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de natuur en via verwondering en ontdekking tot inzichten zijn gekomen die ook nu nog in tal van domeinen sterk van invloed zijn. Tijdens het exposé maken we kennis met ‘de rij van Fibonacci’, de ‘gulden snede’ , de ‘man van Vitruvius’ en zoveel meer om ten slotte te belanden bij Facebook en super coole fractals.

Maak mee tijdens dit exposé hoe denkers, gedreven door fascinatie tot vraagstelling en kennis zijn gekomen. Inzichten die een openbaring betekenden en een wereld van verschil maakten. Inzichten die hand in hand gingen met passie en ‘schoonheidsbeleving’ en veel invloed op het artistieke denken, voelen en creëren hebben gehad. En nu nog hebben. Dit exposé is met de grootste zorg opgebouwd om de geïnteresseerde kunstliefhebber, in kort tempo langsheen de 'rode draad' , de boeiende weg van aaneensluitende ontdekkingen, verfijningen, toepassingen en uitwerkingen te leiden. 


Geometry has two great treasures; one is the Theorem of Pythagoras; the other, the division of a line into extreme and mean ratio. The first we may compare to a measure of gold, the second we may name a precious jewel.
--Johannes Kepler

marbes galerij

Oudenaardsesteenweg 65, B8500 Kortrijk, België
info@marbes.be
Toon locatie

Steeds kan u naast werken van de gast-kunstenaars, ook werken bezichtigen uit de eigen collectie:

artistieke fotografie van Mark Bessemans.

raadpleeg steeds de website om gebeurlijke afwijkingen van de openingsuren te vernemen.

neem contact met marbes galerij.
responsive website door marbes-IT